Galerija

Bruketa i Žinić - Nada

Naslov projekta: Nada

Zaklada Adris podržala je stotine projekata u Hrvatskoj. Predstavljeni na jednome mjestu, u knjizi „Nada”, pružaju nadu da Hrvatska ima budućnost. Knjiga je osjetljiva na dodir. Što se više koristi, to više nade ima. Knjizi je doprinijelo i 24-ero ponajboljih hrvatskih ilustratora koji su svaki svojim radom prikazali po jedan od 24 najveća projekta iz područja znanosti, obrazovanja i stvaralaštva koje je do sada podržala Zaklada Adris.

Video o projektu: https://vimeo.com/210768500

Klijent: Adris grupa

Agencija: Bruketa&Žinić OM

Fotografije: Domagoj Kunić

Papir:

Knjižni blok: ARCTIC VOLUME IVORY 130 g.

Umetci: GMUND EVER SALZBURG 120 g

www.bruketa-zinic.com

 

Hand Dizajn Studio - Hot&Spicy

HOT & SPICY

First Aid Kit

Ove godine smo za naše prijatelje kreirali neobičnu kutiju prve pomoći namijenjenu svim ovisnicima o kapsaicinu i začinima. Potrudili smo se napuniti kutiju hedonističkim ručno izrađenim sadržajem: grissinima s crnilom sipe, čilijem i ružmarinom, keksima s limunskom travom, pečenim bademima sa začinima, harissa mješavinom čilija i raznih začina. Tu je i domaći chilli syrup s otoka Pašmana i za kraj neodoljivi keksi za smirenje od đumbira. Upozoravamo sve da ne odgovaramo za srčane tegobe izazvane tugom nakon što “ispraznite” sadržaj kutije prve pomoći. We will break your heart.

Vinko Pašalić, direktor

www.hand.hr

Papir:

Design Offset Brilliant White 160g

Pop’Set Virgin Pulp Urban Grey 320g

Pop’Set Virgin Pulp Black 240g

Pop’Set Virgin Pulp Black 120g

Maxi Offset (Agrippina) 120g

 

Tisak: Kreativni Tisak

Hamper - The Beauty Fools

THE BEAUTY FOOLS

Rujan 2014.  (realizacija, Zagreb)  / Veljača 2016. (objava, New Orleans)

Weeksova novela obiluje mističnom fantastikom i arhetipskim simbolima kroz psihološki i moralni razvoj glavnog protagonista od djetinjstva do zrelosti.

Koncept knjige je stvaran paralelno s pisanjem knjige. Baziran je na ideji Tarota koji se veže uz radnju knjige, New Orleans te predstavlja univerzalni princip života i arhetipske simbole koje Jung povezuje s analitičkom psihologijom koja je prisutna u Weeksovoj knjizi. Glavni junak predstavlja protutežu tarotove ‘Lude’. Južnjački barok, izmišljeni stil autora proizašao iz francuskih simbola New Orleansa definirao je stil dizajna. Boje New Orleansa (zlatna, zelena i ljubičasta) pojavljuju se na koricama koje su dizajnirane kao 3 različita špila baš kao i bookmarkeri izvedeni u točnim dimenzijama tartota.

www.hamper.hr

 

Papir:

Knjižni Blok: Munken Print Cream 2.0 115g

Korice: Keaykolour Snow White 120g

Predlist i zalist: Munken Print Cream 1.8 200g

Kutija: Keaykolour Snow White 450g

 

Bruketa i Žinić - Adris

Naslov projekta: Četiri knjige u jednoj

Godine 2014. Adris je kupio većinski udio u Croatia osiguranju. Nakon TDR-a, Maistre i Cromarisa, započela je nova priča koja će dugoročno osigurati rast, razvoj i održivost Adris grupe.

Godišnje izvješće Adris grupe za 2014. godinu zato čine četiri knjige u jednoj, međusobno povezane poznatom pločicom Croatia osiguranja.
Video o projektu: https://vimeo.com/144738485

Klijent: Adris grupa

Agencija: Bruketa&Žinić OM

Fotografije: Domagoj Kunić

www.bruketa-zinic.com

Papir:

KB 1: MAXI OFFSET (AGRIPPINA) 120 g
P/Z 1: MAXI OFFSET (AGRIPPINA) 140 g
KORICA 1: LJEPENKA - ESKA BOARD 2,00 mm

KB 2: MUNKEN LYNX 130 g.
P/Z: MUNKEN LYNX 150 g.

KB 3: ARCTIC VOLUME WHITE 130 g
P/Z 3: ARCTIC VOLUME WHITE 150 g
KORICA: ARCTIC VOLUME WHITE 200 g

KB 4: MUNKEN LYNX 130 g
P/Z 4: MUNKEN LYNX 150 g
 

Šesnić & Turković

Naziv: Monografija „A LOT OF SH&T“

Autor: Šesnić&Turković

www.sesnicturkovic.com

 

Papir:

Knjižni blok: Heaven42

Predlist i zalist: Pop'Set Virgin Pulp Ultra Red 170g

Presvlaka korica: Pop'Set Virgin Pulp Black 120g

 

Tisak: Vemako tisak

 

Hamper - Refleksija vremena

REFLEKSIJE VREMENA 1945-1955

(2012/2013)

Vizualni identitet izložbe koja kroz drugačiji pogled na prošlost opisuje dekadu poslijeratne, Titove Jugoslavije, od završetka Drugog svjetskog rata do emitiranja prvog TV signala.

Socrealističku ikonografiju prati 'revolucionarni' logotip izložbe, upotreba prepoznatljivog YU trikolora u diferenciranju 3 glavna poglavlja (povijest-umjetnost-društvo) ili pokazne vrpce knjige, paroloaški tretman naslova zajedno s bogatom foto-dokumentacijom toga vremena, signalizacijom postava, te serijom 'udarničkih' plakata. Takvom vizualnom estetikom se snažno dočarava prisutnost emocionalne, ali i vizualne monumentalnosti tog dinamičnog razdoblja naše društveno-kulturne povijesti.

www.hamper.hr

 

Papir:

Knjižni Blok: Munken Print Cream 1,5 80g

Hamper - Solid Acts

SOLID ACTS, Design from Croatia (2013)

Vizualni identitet izložbe hrvatskog produkt dizajna na Tjednu dizajna u Milanu 2013.

Ključni komunikacijski element izložbe - uključenost ručne izrade u proizvodnji dizajnerskih proizvoda – komunicira se logotipom inspiriranim šablonama slova za tehničko crtanje. Takav ‘tehnički’ logotip, funkcionira istovremeno kao novinska glava/logo, i kao podna naljepnica u izložbenom prostoru ili informativni panel/plakat u postavu izložbe ili kao šablona za gerilsko oglašavanje… Katalog izložbe je oblikovan u formi novina kako bi što fukcionalnije prezentirao sadržaj izložbe strukturiran u 9 tematskih kategorija (rubrika), a kojima je cilj dodatno prezentirati priču izložbe. ‘Novinski’ prijelom kataloga je apliciran direktno na drvene panele u postavu izložbe tako da je svaki izloženi rad dobio ‘informativnu’ podršku u pozadini stvarajući u prostoru dojam velikih rastvorenih novina iz kojih izlaze 3D proizvodi. Izložbu hrvatskog dizajna glasilo milanskog Tjedna dizajna izdvojio je kao jednu od onih koje treba obavezno vidjeti.

www.hamper.hr

 

Papir: Munken Print Cream vol. 1,5 80g

Studio Sudar

Naziv: SUDAR First Ten Years; 01.01.2006. – 01. 06. 2016. Selected Work

Autor: Studio Sudar Ltd.

http://www.studiosudar.com/

 

Korice: Eskablack XTRA 1,75 mm

 

Knjižni blok:

* Pop'Set Virgin Pulp Black 120g

*Maxi Offset 120g

*Munken Lynx 130g

*Arctic Volume White/Ivory 130g

*Munken Pure 130g

*Heaven 42 135g

*Munken Print Cream 1,5 115g

 

Tisak: Cerovski Print Butique

 

Bruketa i Žinić - Karlovačko Limun Natur Radler

Naslov projekta: Karlovačko Limun Natur Radler

Karlovačko Limun Natur Radler je prvi radler na hrvatskom tržištu napravljen od domaćeg limuna s otoka Visa. Boca je ilustrirana s viškim znamenitostima i upakirana u papirnatu kutiju zajedno sa svježe ubranim viškim limunima i posebnim pismom čiji se sadržaj može pročitati tek nakon premazivanja s limunovim sokom.

Klijent: Heineken Hrvatska

Agencija: Bruketa&Žinić OM

Fotografije: Domagoj Kunić

www.bruketa-zinic.com

 

Kutija: Kraftpak 244g

Kraftpak ft. Kralj Kobasa

Sjećate se KRAFTPAKA?

Upravo je taj visokokvalitetni ambalažni natur karton postao dio ambalažnog inventara zagrebačkog restorana Kralj Kobasa.

KRAFTPAK je sa našeg lagera dostupan u gramaturama 225g, 244g, 307g, 386g i 410g.

A kako se KRAFTPAK snašao u spomenutoj ulozi, pogledajte u galeriji!

Dizajn i fotografije by STUDIO SUDAR.

Intergrafika 2015

Hvala Vam što ste nas posjetili na INTERGRAFICI, 23. međunarodnom sajmu grafičke industrije i papira koji se održao na Zagrebačkom velesajmu od 27.-30. svibnja 2015. godine.

Bilo nam je pravo zadovoljstvo družiti se s Vama! 

Vaši,

IGEPA-Plana Papiri

Honey&Hand

Kao što već tradicija nalaže, kreativci iz Hand Design Studija pod vodstvom Vinka Pašalića, naše su papire i ove godine odlučili iskoristiti kao ambalažu za svoje blagdanske poklone. Svoju inspiraciju opisali su sljedećim riječima:

"Ove godine smo umočili prste u med i kreirali ovaj slatki, ljepljivi i nadasve, zdrav poklon iznenađenja. Testirali smo razne vrste meda, kušali vrhunske medice, pekli medenjake, osmislili medeni kalendar i sve spakirali u 4 male kutije koje za cilj imaju iznenaditi i razveseliti drage nam prijatelje i poslovne partnere. Inspiraciju za izradu dizajna pronašli smo u šesterokutnom pčelinjem saću koje nam je poslužilo kao osnova u izradi tipografije koju smo sami osmislili i konstruirali. Ne smijemo zanemariti niti našeg medu koji nam je svojim likom i karakterom pomogao u izradi idejnog koncepta, a trag njegove ljubavi prema proizvodima od meda možete vidjeti na svakoj etiketi koju je “gricnuo”. Jedan od dokaza koliko smo ovogodišnjim poklonom uspjeli ugodno iznenaditi naše prijatelje je novi paket domaćeg likera od meda koji smo morali nabaviti već u prvim danima 2015. jer je planirana količina naprosto nestala u novogodišnjim zdravicama."

Papir:

Rives Design Bright White 250g/m²

Pop'Set Pastel Ivory 400g/ + Pop'Set Black 170g/ / 320g/

Igepa kalendar 2014

Autori: 01_Nenad Ocvirek * 02_Martina Gelo & Rebecca Mesarić * 03_Anta Bučević & Alma Šavar * 04_Marina Bitunjac * 05_Ana Vujasić & Jana Obradović * 06_Ana Somek * 07_Slavica Farkaš * 08_Franka Tretinjak * 09_Matej Vučković & Tena Kelemen * 10_Hana Tintor * 11_Vanja Perković * 12_Mario Jekić * 13_Karlo Pavičić * 00_Inja Kavurić Kireta

Igepa Notebook 2014

Big Fairy Tales Notebook dio je projekta Igepinog kalendara za 2014. godinu, nastalog u suradnji sa studentima Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

Hand food

Papir: Skin Black 380g/m² (korice) i Magno Satin 150g/m² (knjižni blok)

Hotel Lone

Hotel Lone 2011. autori: Bruketa&Žinić OM / Davor Bruketa, Nikola Žinić (Creative Directors, Art Directors), Nebojša Cvetković (Art Director, Illustrator, Designer), Ivan Čadež (Senior Copywriter), Sonja Šurbatović (Designer), Martina Ivkić (Account Executive), Vesna Đurašin (Production Manager), Marko Ostrež, Radovan Radičević (DTP) Domagoj Kunić, Marko Dabrović (photographers)
www.bruketa-zinic.com

Naručitelj: Maistra

Papir: Maxi Offset (razne gramature)

Igepine Čestitke

"Party like an Animal" - ALEZAN .....

"Merry Christmas" - BAMBOO .....

"Time to be happy" - ALEZAN .....

Knjiga postanka

Knjiga postanka 2009. autor: Bruketa&Žinić OM / Davor Bruketa, Nikola Žinić (Creative Directors, Copywriters, Art Directors), Tomislav Jurica Kaćunić (Art Director, Designer), Ivan Čadež, Daniel Vuković (Copywriters), Radovan Radičević (DTP), Danijela Delić (Account Manager)

www.bruketa-zinic.com

naručitelj: Abus (za Hladno pivo)


papir: Munken Pure 120 gr

Let's play with food 03

Autor: Hand dizajn studio, Vinko Pašalić (Creative Director)

Papir: Knjižni blok - Popset black 120g, Arctic Volume White 130g, Maxi Offset 120g *

Korice: Popset Fawn 120g

Let’s play with Food 02

O projektu: Evo nas opet u priči o namirnicama. Nakon dosta uspješnog prvog izdanja, odlučismo se nastaviti priču o voću, povrću i začinskom bilju. Ovaj put uz pomoć Ane Ugarković koja nam je ustupila svoje recepte i Ankice Tomić koja nam je napisala tekstove o začinima i kuhanju. Sve smo opet začinili vrhunskom Handovom autorskom fotografijom. Nadamo se da će i ovaj gurmanski zapis naći svoje mijesto na policama dragih prijatelja i naših poslovnih partnera.

Autor: Hand dizajn studio, Vinko Pašalić (Creative Director)

Papir: Unutarnji arci: ARCTIC VOLUME WHITE 130 g

Predlist i zalist: POP SET Pistachio, 120 g

Korice: tvrdi uvez, Magno satin

Spam Jam

Spam Jam 2010. autori: Bruketa&Žinić OM / Davor Bruketa, Nikola Žinić (Creative Directors), Nebojša Cvetković (Art Director, Designer, Illustrator), Tonči Klarić (Copywriter), Vesna Đurašin (Production Manager), Ana Šutić (Account Executive), Marko Ostrež (DTP)

www.bruketa-zinic.com

Naručitelj: Igepa-Plana papiri

Papir: Skin, Rives Dot, Rives Sensation Gloss, Rives Design, Recycled Particles, Conqueror CX22, Conqueror Concept, Conqueror Stonemarque, Rives Tweed